Nytt hotell i Stockholm

Picture of Citybox Stockholm

Hotellkedjan Citybox Hotels har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att öppna ett nytt hotell med 104 rum i Katarinahuset, Slussen. Hotellet blir Citybox Hotels första i Sverige och kommer att öppna i den historiska byggnaden 2024.

Citybox Hotels har länge letat efter ett potentiellt läge för sitt första svenska hotell.

– Äntligen har vi hittat det perfekta läget i Stockholm! Katarinahuset ligger precis vid Gamla stan och har utmärkta förbindelser med kollektivtrafik. Vi kunde inte missa möjligheten att öppna ett hotell med Atrium Ljungberg på en unik plats som Katarinahuset. Signeringen av Citybox Stockholm kommer att stärka vår position på den nordiska marknaden och ta oss ett viktigt steg mot att bli en av de ledande hotellkedjorna i Europa inom budgetsegmentet, säger Martin Smith-Sivertsen, ordförande i Citybox Hotels.

-Stockholm är en spännande stad med många fina hotellkoncept. Vi är säkra på att det finns plats för ett modernt budgethotell som Citybox i Stockholm. Kanske till och med flera, avslutar Martin Smith-Sivertsen.

Hotellet är kedjans nionde värvning och öppnar 2024, samtidigt som Citybox Helsinki.

En modern mötesplats för företag, turism och kultur

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades. Området utvecklas från ett trafiknav till en modern mötesplats för företag, turism och kultur. Efter ombyggnaden kommer bilar och bussar att flyttas under jorden för att ge plats åt parker, shoppingområden och gångvägar. Katarinahuset ligger i hjärtat av Slussen och byggs nu om och moderniseras.

– Citybox Hotels är ett spännande modernt hotellkoncept med mycket höga ambitioner. Genom innovativa lösningar erbjuder de gästerna moderna, funktionella och prisvärda hotellrum mitt i stadskärnan. Att de nu väljer Katarinahuset som sitt första hotell i Sverige säger mycket om hur attraktiv Slussen är, säger Camilla Waxin, Leasingchef på Atrium Ljungberg.

– Citybox Hotels kommer att vara ett utmärkt tillskott till mixen av moderna företag som valt att etablera sig här, avslutar Camilla Waxin.

Efter ombyggnaden av Katarinahuset kommer byggnaden att få miljöklassningen BREEM Excellent. Det är en av de högsta utmärkelserna för att bygga hållbarhet. När hotellet öppnar kommer det även att ansökas om Green Key-certifiering i linje med hotellkedjans arbete för en mer hållbar hotellverksamhet. Green Key är den ledande miljöcertifieringen inom hotell och turism.

Hyresavtalet för Citybox Stockholm är ett ”grönt hyresavtal” – ett avtal mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att bibehålla och förbättra lokalens miljöavtryck.